Sužinoti būsimos palangės matmenis nėra sudėtinga, tačiau rekomenduojama laikytis standarto. Palangės ilgis matuojamas nuo vieno angokraščio iki kito, ne prie lango, o kambario pusėje, įleidžiant į sienas 20-30 mm. T.y. palangės ilgis bus lango angos ilgis + 40-60 mm. Įleidimo į sienas matmuo priklauso ir nuo angokraščių medžiagos – geriau ne palangę pjaustyti o padaryti įgilinimus: išmušant tinką, įpjaunant gipskartonio ar ekstrūduoto polistireno plokštę. Tokiu atveju palangės nereikės pjaustyti, ji nepraras stabilumo.

Palangės plotis matuojamas nuo popalanginio profilio iki kambario sienos, pridedant – priklausomai nuo pasirinkto palangių gamintojo – 25 – 50 mm. Norint palanges turėti platesnes bus reikalingi laikikliai, nes užlipus ji gali nulūžti…

Prieš montuojant palanges atkreipkite dėmesį ar popalanginis profilis apklijuotas garui nepralaidžia izoliacine juosta. Ji reikalinga apsaugoti nuo vandens garų difuzijos į apšiltinimo sluoksnį ir drėgmės kaupimosi jame. Išvengsite langų rasojimo, pelėsio.